Misterul in legatura cu persoana pe care o va sustine presedintele rus Vladimir Putin pentru a-i urma la conducerea statului s-ar putea risipi luna viitoare, a declarat prim vicepremierul Serghei Ivanov.

Ivanov a spus unei delegatii de profesori universitari straini in Rusia, ca partidul Rusia Unita, apropiat Kremlinului, isi va anunta candidatul pentru alegerile prezidentiale din 2008 in luna octombrie, cand va avea loc congresul formatiunii.

Putin va fi probabil cel care va alege candidatul partidului, desemnandu-si astfel posibilul susccesor dupa expirarea celui de al doilea mandat al sau.

"Ivanov ne-a spus ca ar trebui sa asteptam pana la congresul partidului Rusia Unita din octombrie, pentru a vedea cine ar putea fi candidatul la presedintie al Rusiei Unite", a declarat Ariel Cohen, membru al delegatiei de profesori universitari straini din Rusia.

Surse din Kremlin si apropiati ai administratiei prezidentiale, citati de cotidianul Vedomosti, afirmasera ieri, ca Ivanov, care este favorit in sondaje in cursa pentru a-i urma lui Putin, va fi numit premier foarte curand.
Cateva ore mai tarziu, insa, Putin a inselat asteptarile generale, si l-a numit pe Viktor Zubkov, o figura aproape necunoscuta, in functia de sef al executivului. Putin l-a inlocuit astfel pe Mihail Fradkov, care isi anuntase demisia in cursul zilei, informeaza NewsIn.

Analistii sunt de parere, insa, ca este putin probabil ca Zubkov sa fie pregatit pentru a deveni succesor la presedentia Rusiei.

Profesorul Cohen considera de asemenea, ca exista "o probabilitate mare" ca alegerile sa fie castigate de candidatul sustinut de Rusia Unita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.