Cea de a doua inregistrare cu liderul retelei teroriste al-Qaida Osama ben Laden, despre care se vorbea in ultimele zile, a fost pusa in circulatie, transmite CNN.

O noua inregistrare video cu o introducere care apartine liderului retelei al-Qaida Osama ben Laden a fost postata pe internet ieri, cand s-au implinit sase ani de atentatele din 11 septembrie 2001 care au vizat New Yorkul si Washingtonul.

In introducere, o voce identificata ca fiind a lui ben Laden il lauda pe sauditul Waleed al-Shehri, unul dintre autorii atentatelor. El a stat pe locul 2B al cursei 11 a companiei American Airlines, care a lovit turnul nordic al World Trade Center.

Intr-un interviu acordat CNN, expertul in terorism Laura Mansfield a declarat ca inregistrarea de 47 de minute contine un stop-cadru cu ben Laden, in care liderul al-Qaida arata la fel ca in inregistrarea publicata saptamana trecuta, informeaza NewsIn.

"Primele 14 - 15 minute ale casetei sunt cu ben Laden", a spus Mansfield. "Restul inregistrarii este cu Waleed al-Shehri, unul dintre atentatorii din 11 septembrie", a adaugat Mansfield.

Expertul a precizat ca inregistrarea nu contine imagini in miscare cu ben Laden, dar este subtitrata in engleza. Totusi, autenticitatea inregistrarii si perioada cand a fost filmata nu au fost stabilite inca.

O alta inregistrare video cu ben Laden, prima de dupa 2004, a fost pusa in circulatie pe internet vineri. In aceasta, ben Laden se adresat "poporului american" si ameninta cu intensificarea luptei pentru a se pune capat razboiului din Irak. Ben Laden nu mai difuzase decat mesaje audio in ultimii trei ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.