Un prim scandal electoral la Kiev. Pe Internet a aparut "descifrarea" discutiei dintre liderul rus, Vladimir Putin, si premierul Ucrainei, Viktor Ianukovici, si unde primul il roaga pe interlocutorul sau sa sustina companiile energetice rusesti.

In schimb, Putin promite sa mentina cabinetul Ianukovici la putere, scrie presa de la Moscova, care pune la indoiala autenticitatea documentului. Convorbirea a fost inregistrata cu prilejul Salonului aviatic din capitala rusa, unde Putin si Ianukovici s-au intalnit cu adevarat, la 21 august. "Asteptam de la voi o rezolvare pozitiva a problemei privind tranzitul de gaze naturale... E o chestiune de principiu pentru noi", i-ar fi spus Putin lui Ianukovici. Schitand un fel de scuza, premierul a afirmat ca "una-doua, opozitia aminteste de Belarus", aluzie evidenta la recenta criza energetica dintre Minsk si Moscova.

Potrivit inregistrarii, Putin i-ar fi sugerat lui Ianukovici "sa articuleze mai ferm pozitia Partidului regiunilor in problema statului limbii ruse si a NATO". "Lucram la asta", i-ar fi raspuns acesta. "Ar trebui creata Uniunea statelor slave", in locul Spatiului economic unic, ar fi propus Putin, aprobat de Ianukovici. si abia spre finalul intrevederii, acesta din urma indrazneste sa-i aminteasca gazdei sale ca peste numai o luna ar putea pierde puterea in Ucraina, daca pierde legislativele din 30 septembrie. "Nu cred ca vor exista schimbari in acest plan... Cred ca guvernul Ianukovici va functiona si in continuare", ar fi spus Putin.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.