O inregistrare video cu teroristul numarul unu al lumii a fost publicata pe un site islamic. Imaginile prezinta un Osama extrem de slab si imbatrinit.

O inregistrare video cu liderul al-Qaeda, Osama bin Laden, a fost publicata, la sfirsitul saptaminii trecute, pe un site islamic. Fragmente din discursul teroristului au fost preluate si difuzate de posturile tv din intreaga lume.

Acesta este primul mesaj video transmis de Bin Laden, in ultimii 3 ani (din 2004 si pina acum, a lansat doar inregistrari audio). El a fost publicat cu putin timp inainte de comemorarea a 6 ani de la tragicele atentate de la 11 septembrie 2001. Imaginile il prezinta pe Osama extrem de slab si imbatrinit. Barba sa are o culoare neagra artificiala, semn ca teroristul a vopsit-o pentru a-si ascunde firele albe. Chiar si asa, inregistrarea e considerata o dovada a faptului ca liderul al-Qaeda este inca in viata. Lansarea acestui mesaj a spulberat zvonurile conform carora Osama ar fi murit cu ceva timp in urma.

Bin Laden apare pe caseta imbracat intr-o roba alba si avind un banner in limba engleza deasupra capului. Pe banner statea scris: „Mesaj de la seicul Osama bin Laden catre poporul american“. In discursul sau, teroristul nu indeamna in mod expres la atentate. El ii sfatuieste insa pe americani sa se converteasca la islamism si sa puna capat razboiului din Irak.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.