Extremismul care se manifesta in Elvetia a alarmat Natiunile Unite, pentru ca in ultima perioada, in aceasta tara s-au facut propuneri ferme pentru adoptarea unei legislatii draconice impotriva imigrantilor, informeaza cotidianul englez The Independent.

Partidul Poporului, un prtid extremist din aceasta tara, a adoptat strategia unei campanii negative la adresa imigrantilor, pe care o sustine prin intermediul unor postere care circula prin toata tara.

Daca in trecut Elvetia era recunoscuta o tara a pacii si a neutaralitatii, acum, aceasta tara a dvenit prielnica extremismumului. Propunerile pe care le aduce acest partid, de schimbare a legilor care ii privesc pe imigranti, sunt privite acum ca rasiste si injuste de catre oficialii UE.

Jurnalistii britanici descriu posterul elvetian care pledeaza „Pentru o mai buna securitate”. La prima vedere, posterul arata precum un inocent desen animat pentru copii. Trei oi albe, stau in spatele unei oi negre. Desenul face sa para ca animalele ar zambi, dar apoi se poate observa cum cele trei oi albe stau pe steagul Elvetiei. Una dintre oile albe o loveste insa pe cea neagra, azvarlind-o de pe steag.

Posterul este, potrivit Natiunilor Unite, simbolul sinistru al dezvoltarii unei noi forme de rasism si xenofobie, in inima unei dintre cele mai vechi si independente democratii, cea Elvetiana.

Ingrijorator este faptul ca un nou razboi al extremistilor este pe cale sa inceapa, din moment ce imaginea incriminata apare in reviste, in ziare si este trimisa prin posta fiecarui elvetian, de catre Partidul Poporului din Elvetia, partid care are cei mai multi membri in coalitia guvernamentala a tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.