Opt persoane, banuite de afiliere la reteaua Al-Qaida, au fost arestate pentru terorism si detinere de materiale necesare producerii unei bombe, au anuntat, ieri, serviciile de informatii ale politiei daneze (PET), citate de AFP.
„Ii putem descrie pe principalii suspecti drept militanti islamisti cu contacte internationale, inclusiv printre liderii Al-Qaida“, a declarat directorul general al PET, Jakob Scharf. Arestarile au permis „prevenirea unui atac terorist“, a apreciat Scharf, care a refuzat sa ofere detalii despre potentialele tinte ale atacului sau despre obiectele confiscate in cursul perchezitiilor la domiciliul suspectilor.

Cei opt au fost retinuti in Danemarca, in noaptea de luni spre marti. Suspectii, cu varste cuprinse intre 19 si 28 de ani, sunt de origine afgana, pakistaneza, somaleza si turca, iar sase dintre ei au si nationalitate daneza, a precizat Scharf.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.