Hackerii din China au reusit sa sparga reteaua de computere a Pentagonului. Informatia a fost confirmata de oficiali americani.

Potrivit "Financial Times", au avut de suferit inclusiv instalatiile din birourile ministrului apararii. Voci competente ale Pentagonului sustin ca deocamdata China nu a reusit sa intre in posesia unor date concrete. in schimb, incidentul, produs in luna iunie, a pus serios pe ganduri si a determinat conducerea Pentagonului sa evoce necesitatea unor noi masuri de securizare a sistemului electronic al institutiei.

China respinge toate acuzatiile. Responsabilii SUA afirma insa ca militarii chinezi testeaza periodic sistemele armatei americane, Pentagonul verificand la randul lui retelele de computere ale Chinei. Dar, spun oficialii de la Washington, dupa atacul din iunie, au sporit temerile ca, in momente critice, hackerii chinezi ar putea serios perturba buna functionare a sistemelor electronice din SUA.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.