Pentagonul a pus la punct un plan pentru a distruge in trei zile capacitatea militara a Iranului, sustine un expert american in securitate.

Alexis Debat, directorul Centrului „Nixon”, pentru terorism si securitate nationala, a declarat recent ca este vorba de un plan de atac iranian impotriva a 1.200 de tinte, releva „Sunday Times”.

Debat a facut aceasta declaratie la o intrunire organizata de publicatia conservatoare „The National Interest”, axata pe problemele de politica externa. Potrivit acestuia, strategii americani nu se pregatesc de un atac „modest” asupra instalatiilor nucleare ale Teheranului, ci de unul de amploare, asupra „intregii armate iraniene”, menit sa anihileze capacitatile militare ale republicii islamice.

„Indiferent daca ar fi vorba de un atac usor sau de o actiune militara de amploare, reactia iranienilor va fi aceeasi”, a explicat expertul american publicatiei „Sunday Telegraph”, afirmand, totodata, ca aceasta a fost concluzia armatei americane.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.