Guvernul de la Kiev va organiza alegeri locale pe Insula serpilor, pentru a dovedi ca stanca din Marea Neagra este locuita, cu toate ca populatia majoritara este formata din doua familii de pelicani si una de berze.
Vicepremierul ucrainean Aleksandr Kuzmuk s-a deplasat in aceasta saptamana in Insula serpilor pentru a le da celor cativa oameni de pe insula o veste mare: vor fi chemati sa voteze in cadrul unor alegeri locale, pentru a-si alege primarul si un consiliu local. “Acolo unde lucreaza institutii si totul corespunde statutului de asezare omeneasca fireste ca se impune o conducere legala”, a spus Aleksandr Kuzmuk, citat de Interfax-Ucraina.

Decizia de a organiza alegeri pe stanca are ca scop demonstrarea faptului ca acolo exista o asezare omeneasca, pentru a putea fora in zona zacamintele de hidrocarburi. Daca o insula este locuita, legile internationale ii dau si dreptul la platou continental de 20 km. Oficial, pe insula se afla 36 de oameni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.