Cazul de coruptie care a afectat credibilitatea ONU capata proportii. In inima scandalului sta chiar fiul secretarului general al Organizatiei, Kofi Annan.

Kojo Annan, fiul secretarului general al ONU, Kofi Annan, a primit cel putin 300.000 de dolari din partea firmei elvetiene de control, Cotecna, beneficiara unui contract in valoare de 60 de milioane de dolari in cadrul programului irakian "Petrol contra hrana". Investigatia, realizata de publicatiile "Financial Times" si "Il Sole 24 Ore" cu o saptamina inainte de lansarea unei anchete oficiale asupra acestui caz, sustine ca suma este de doua ori mai mare decit se credea initial.

Reprezentantii firmei Cotecna au negat categoric faptul ca fiul lui Kofi Annan si-ar fi folosit influenta in cadrul ONU pentru a facilita obtinerea contractului mentionat. Cu toate acestea, Kojo a lucrat pentru Cotecna pina in 1997 si a ramas, chiar si dupa acea data, pe statele de plata ale firmei, sustin cele doua publicatii.

Mai mult, potrivit acelorasi surse, directori din cadrul Cotecna s-au intilnit in mai multe rinduri cu Kofi Annan.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.