In aceasta perioada trista pentru mafia "clasica", cand celebra Cosa Nostra pierde teren in fata gangurilor latinos si ruse, fosti membri ai crimei organizate, in prezent septuagenari, sunt chemati in justitie ca sa raspunda pentru numeroase crime din trecut.
La tribunalul federal din Chicago s-a deschis un proces istoric, audierile fiind urmarite de mii de amatori de crime mafiote. Un proces care doreste clarificarea subiectului privind ceremoniile mafiei de initiere, in cursul carora aspirantii jura pe imaginea Sfintei Fecioare arzand in mainile lor, menita sa protejeze Cosa Nostra. De asemenea, tribunalul va "dezgropa" 18 afaceri de crime ramase neelucidate si va incerca sa puna in evidenta influenta durabila a lumii interlope asupra societatii din Chicago.

Personajul central al procesului, al carui nume de cod este "Operatiune secreta de familie", nu este altul decat cel mai celebru procuror din Statele Unite, Patrick J. Fitzgerald, care si-a castigat reputatia atacand coruptia pe Wall Street si apoi punand ochii pe unul din apropiatii presedintelui George W. Bush, Lewis "Scooter" Libby (fost director de cabinet al vicepresedintelui Dick Cheney), pe care a reusit sa-l condamne, la 6 martie trecut, pentru obstructionarea justitiei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.