Presedintele Consiliului pentru politica externa si securitate al Rusiei a declarat ca "Republica Moldova a acceptat prezenta unor baze militare ruse pe teritoriul sau".
Serghei Karaganov, presedintele Consiliului pentru politica externa si securitate al Rusiei, a declarat pentru Komsomolskaia Pravda ca Republica Moldova a acceptat prezenta unor baze militare rusesti pe teritoriul sau. Afirmatiile oficialului rus vin la doar o luna dupa ce Vladimir Voronin a dezmintit public informatiile despre existenta unui plan secret moldo-rus de solutionare a diferendului transnistrean. Consiliul pentru politica externa si securitate al Rusiei este o structura consultativa patronata de presedintele rus Vladimir Putin. Desi au trecut doua zile de cand a fost publicata la Moscova declaratia lui Karaganov, Presedintia de la Chisinau nu a reactionat in cun fel, pentru ca, spun responsabilii de acolo, "presedintele este in concediu".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.