Politicienii si analistii rusi cred ca autorii atentatului ar putea fi rebelii separatisti din Cecenia sau militantii islamisti din Caucaz

Anchetatorii rusi au realizat, din descrierile localnicilor, portretele robot a doi suspecti in atentatul cu bomba care a dus la deraierea unui tren de calatori, luni, in regiunea Novgorod. Unii critici ai Kremlinului si-au exprimat ingrijorarea ca asemenea atentate ar putea urmari influentarea politicii ruse inaintea alegerilor si ca ar putea oferi un pretext lui Vladimir Putin pentru a ramane la putere.

Incidentul de luni, care a dus la ranirea a 60 de oameni, a crescut temerile privind iminenta unor atacuri teroriste inaintea alegerilor parlamentare si prezidentiale programate pentru decembrie 2007, respectiv martie 2008. Nikolai Patrushev, directorul Serviciului Federal de Securitate, a sugerat ca exista amenintari teroriste si a declarat ca politia este pregatita sa sprijine asigurarea securitatii la scara nationala inainte de alegeri. "Amenintarea din partea teroristilor si extremistilor nu a fost inca eliminata.

Aceste evenimente sunt o alta dovada ca decizia de a lua masuri antiterorism din timp inainte de alegeri a fost una corecta ", a afirmat Patrushev, in cadrul unei intalniri a Comitetului National Antitero, format din ofiteri superiori, ministri si sefi de agentii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.