Presedintele american vrea sa lase in urma o "mostenire letala", concretizata si prin cresterea numarului de executii in randul condamnatilor la moarte. Administratia prezidentiala este dornica sa accelereze procesul in urma caruia condamnatii la moarte isi primesc pedeapsa.

Bush are in vedere anularea dreptului condamnatilor la moarte de a face recurs in instanta.

SUA, mereu in top

Tara tuturor posibilitatilor se numara printre campioanele la executiile prizonierilor, ocupand locul sase la nivel mondial.Elisabeth Semel, specialist in probleme legate de pedeapsa capitala la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Berkley, este de parere ca initiativa Casei Albe are intentia clara de a ii impiedica pe condamnati sa mai aiba o sansa in "a evita pedeapsa capitala".

Potrivit unui purtator de cuvant al Departamentului de Justitie, prevederile vor intra in vigoare "cat de repede posibil". Pedeapsa cu moartea a fost reintrodusa in SUA la inceputul anilor '70.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.