„Rick & Steve", un serial umoristic despre comunitatea homo, face valuri peste Ocean.

Rick si Steve formeaza "cuplul gay cel mai fericit din America" si are un succes nebun: de cateva saptamani, eroii stau bine mersi in varful de audienta al postului Logo tv. Povestea serialului face deliciul telespectatorilor americani si tinta dezaprobarilor isterice ale puritanilor ultraconservatori.

Pe un fond umoristic care ia peste picior toate stereotipurile gay, serialul de animatie "Rick&Steve" abordeaza universul homosexualilor cu o indrazneala care i-a sedus pe americanii dependenti de telecomanda, informeaza "The New York Times".

Cei doi locuiesc in West Lahunga Beach, cel mai fitos cartier gay din lume, foarte in voga si foarte autonom: are propriul sau fus orar, decalat cu cinci minute inapoi fata de restul lumii. In comunitatea lor, Rick si Steve au o viata sociala activa.

Dialogurile cu prietenele lesbiene Kirsten si Dana - fetele le cer "baietilor" "un mic serviciu", pentru ca una dintre ele doreste sa devina gravida - reprezinta punctul central al intrigii. Cuplul traieste in acelasi imobil cu un tanar homosexual casatorit cu un altul, mai in varsta, atins de virusul HIV.

"Te-ai casatorit cu mine, pentru ca atunci era la moda sa fii cuplat cu un gay infectat cu SIDA", mormaie batranul. Insultele si scenele provocatoare sunt terenul de desfasurare a acestei fictiuni din care lipsesc opiniile heterosexuale. Nu exista niciun tabu in dialogurile electrizante ale acestui serial inspirat dintr-un scurt metraj realizat, in 1999, de Q. Allan Broca.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.