Generali din 19 tari, printre care si Statele Unite, au disecat provocarile armatelor departe de ochii curiosi ai presei, intr-un mic hotel din Sydney.

Comandantii militari din 19 tari, inclusiv SUA, Japonia, Indonezia, Thailanda si Malaysia, au avut, saptamana trecuta, o intalnire secreta, la Sydney, in Australia. Generalii s-au intalnit intr-un hotel discret pentru a discuta despre lupta impotriva terorismului, misiuni de mentinere a pacii si alte chestiuni de interes comun.

Generalul Peter Leahy, seful Statului Major al armatei australiene, a motivat discretia din jurul intrevederii prin faptul ca Sydney va gazdui, la inceputul lunii septembrie, summitul pentru cooperare economica Asia-Pacific (APEC).

La eveniment vor participa lideri din 21 de tari, printre care presedintele american, George W. Bush, omologul sau rus, Vladimir Putin, seful statului chinez, Hu Jintao, si premierul nipon, Shinzo Abe. Or, in acest moment, fortele armate australiene se pregatesc intens pentru a face fata acestei reuniuni de importanta capitala si nu ar fi fost indicat sa li se perturbe activitatea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.