In ciuda accesului tot mai larg al indivizilor la diversele medicamente, lumea pierde lupta impotriva cumplitei boli SIDA, a declarat ieri un consilier al Casei Albe pe probleme de sanatate, citat de cotidianul britanic, „The Independent”.

Astfel, infectii noi incep sa opuna rezistenta tratamentelor impotriva SIDA, a avertizat in cadrul unei conferinte din Sydney, directorul Institutului National de Boli Infectioase si Alergii din SUA, doctorul Anthony Fauci.

„ La fiecare persoana care intra la terapie, apar inca alte sase cu acest tip de infectie. Asadar, pierdem in jocul cu cifrele”, a atentionat doctorul Fauci.

Vestea buna insa, este ca circumcizia poate reduce riscul infectiei pana la 60% in randul barbatilor. Cu toate acestea, femeile sunt de pana la 8 ori mai expuse riscului infectarii cu virusul HIV decat barbatii, din cauza sexului neprotejat.

In ceea ce priveste copiii, cifrele sunt inspaimantatoare. Aproximativ 600.000 de copii sunt infectati in fiecare an. 90% dintre aceste cazuri sunt infectii transmise de la mama la copil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.