Dialogul privind viitorul statut al provinciei Kosovo ramane in continuare blocat. Cei trei mediatori internationali aflati in regiune la finalul saptamanii trecute si-au incheiat, ieri, vizita, fara a inregistra progrese notabile.
In vreme ce Belgradul si Pristina si-au reiterat punctele de vedere diametral opuse, emisarii Washingtonului, Moscovei si ai Bruxelles-ului nu au exclus posibilitatea divizarii regiunii.
"Principiul troicai este de a fi pregatita sa sprijine orice intelegere convenita de cele doua parti. Aceasta se refera la toate optiunile", a declarat, la finalul saptamanii trecute, emisarul Uniunii Europene, Wolfgang Ischinger, in cadrul unei conferinte de presa sustinute impreuna cu omologii sai american, Frank Wisner si rus, Alexander Botan-Harcenko. Comunitatea internationala ar putea sprijini o eventuala divizare a regiunii, "in cazul in care partile isi doresc aceasta", a sugerat, totodata, reprezentatul Bruxelles-ului, raspunzand unei intrebari din public.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.