Germania era la curent cu acordul de armament dintre Libia si compania europeana aerospatiala EADS, a declarat un purtator de cuvant al Guvernului de la Berlin, pentru Deutsche Welle.
Oficialul a precizat ca tara sa nu considera necesar sa isi exprime aprobarea in acest sens. "Am fost informati despre discutii", a explicat el, referindu-se la rachetele antitanc de tip Milan si sistemele de comunicatii in valoare de 300 de milioane de euro, pe care Libia le-a comandat la EADS, companie detinuta in comun de Germania si Franta.

Desi componente ale rachetelor de tip Milan sunt produse in Germania de firma MBDA, o filiala a EADS, autoritatile berlineze nu considera ca este nevoie de negocieri, intrucat, conform unui tratat franco-german din 1972, nu este necesara aprobarea explicita a uneia dintre parti pentru exporturi de armament ale companiilor comune.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.