Pentagonul a vindut din greseala, unor cumparatori neidentificati, aproximativ 1.400 de piese de avion, care au ajuns apoi la Iran.

Piesele erau necesare Iranului pentru flota sa invechita de avioane militare americane F-14 Tomcat. Iranul e de multa vreme sub embargo fara posibilitatea de a cumpara piese de avioane, inclusiv pentru cele civile. Potrivit Reuters, dezvaluirea greselii a fost facuta intr-un raport al guvernului american.

Potrivit unei institutii independente de audit (GAO), care se ocupa cu investigatii pentru Congres, piesele au fost supuse unor controale care ar fi trebuit sa impiedice ca acestea sa fie vindute public, dar o scapare tehnica a permis ca acestea sa fie scoase pe piata.

Pentagonul a suspendat in ianuarie vinzarea oricaror piese pentru F-14, inclusiv a piulitelor si suruburilor. GAO a anuntat insa ca piesele au fost vindute in februarie unor cumparatori neidentificati.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.