Potrivit unui studiu recent, numarul cazurilor de micuti maltratati sau neglijati a crescut in randul familiilor in care cel putin unul dintre parinti este plecat pe front.

Militarii americani detasati pe fronturile din Irak sau Afganistan au un motiv in plus de ingrijorare, legat doar indirect de misiunile periculoase in care sunt implicati. Cercetatorii din SUA au tras concluzia ca, desi se afla in siguranta caminului, departe de gloante si obuze, copiii combatantilor au tot mai multe probleme. Numarul cazurilor de micuti neglijati sau maltratati a crescut in ultimii ani in familiile unde cel putin unul dintre parinti este pe front, relateaza Agentia France Presse.

Cercetatorii au analizat cazurile a 1.771 de astfel de familii in perioada septembrie 2001-decembrie 2004. in 80% dintre situatii, copiii fusesera neglijati, in vreme ce 10% fusesera victime ale abuzurilor fizice. Violenta emotionala si abuzul sexual sunt printre relele tratamente mai putin frecvente, au concluzionat expertii americani.