Dupa 38 de ani, armata britanica a pus capat misiunii de sprijinire a politiei nord-irlandeze.
Cea mai indelungata misiune militara din istoria armatei britanice a luat sfarsit la miezul noptii trecute. Londra a hotarat in mod oficial sa suspende operatiunile de sprijinire a politiei din Irlanda de Nord, incepute in urma cu 38 de ani si la care au luat parte per total in aceasta perioada 300.000 de militari. In timpul celor mai tulburi vremuri, mai precis in 1972, numarul soldatilor detasati pe teritoriul nord-iralndez a ajuns la 27.000.

Potrivit BBC, chiar daca operatiunea cunoscuta sub denumirea „Banner” s-a incheiat, 5.000 de soldati britanici vor ramane in Irlanda de Nord. Totusi, asigurarea ordinii publice va cadea in totalitate in responsabilitatea politiei nord-irlandeze. Cei 5.000 de militari vor putea fi detasati in orice moment in alte teatre de operatiuni din lume, la fel ca alte regimente ale armatei britanice.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.