Congresul SUA, dominat de democrati, nu accepta decit finantarea radarului american din Cehia, preferind sa nu alimenteze temerile Rusiei fata de scutul antiracheta din Europa.
Planul presedintiei Bush de a instala controversatul scut antiracheta in Cehia si in Polonia a primit o grea lovitura joi, in Camera Reprezentantilor. Comisia pentru buget a Camerei a votat pentru anularea fondurilor destinate bazei de interceptori antiracheta din Polonia, un proiect in valoare de 139 de milioane de dolari. Congresmanii americani au aprobat insa acordarea a 170 de milioane pentru amplasarea radarului antiracheta in Cehia. "Este prematur sa aprobam finantarea integrala a scutului din Europa, data fiind incertitudinea acestui program", a argumentat Comisia pentru buget.

Membrii Comisiei s-au aratat preocupati de puternica opozitie din partea Rusiei fata de scutul antiracheta si au subliniat ca pe un neajuns faptul ca nu toate statele membre NATO si-au aratat sustinerea fata de acest proiect.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.