Explozia unei masini-capcana, sambata dimineata, intr-o suburbie crestina din estul Beirutului, a sporit temerile reluarii violentelor in Liban, intr-un moment in care aceasta tara trece print-o grava criza politica dupa asasinarea, la 14 februarie, a fostului premier libanez Rafic Hariri, relateaza AFP. In urma atentatului, 11 persoane, toate crestine, au fost ranite si mai multe imobile au fost avariate. Explozia a provocat pagube materiale importante in cartierul rezidential si comercial Jdeide, situat pe malul marii.

Zgomotul produs de deflagratie s-a putut auzi pana in centrul capitalei Libanului. Presedintele libanez prosirian, Emile Lahoud, a renuntat sa mai participe la summitul arab de la Alger si a facut apel la un dialog national intre opozitie si formatiunile prosiriene, "pentru a salva Libanul". Opozitia libaneza a acuzat serviciile de securitate sustinute de Siria ca ar fi responsabile pentru atentatul comis sambata. "Avertizam Siria sa nu-i mai lase pe acesti liliputani sa desfasoare actiuni de securitate in tara", a declarat un lider marcant al opozitiei, Walid Jumblatt.

El a adaugat ca atentatele vor continua atata timp cat aparatul de securitate libanez instituit de Siria nu va fi desfiintat si a cerut din nou lui Lahud sa demisioneze din functie inaintea alegerilor legislative programate in luna mai. "Vor mai fi si alte atentate si asasinate politice, daca sefii serviciilor de informatii si presedintele libanez, Emile Lahoud, nu vor fi destituiti", a declarat Jumblatt, in fata partizanilor sai.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.