Politia din Londra a arestat doi ziaristi care incercau sa plaseze un dispozitiv exploziv fals la metrou.

Doi jurnalisti de la cotidianul „Daily Mirror“ au fost arestati marti la Londra pe cind incercau sa amplaseze o bomba falsa la metrou. Ziaristii au ambalat dispozitivul intr-o cutie si au vrut sa-l introduca in subteran, printr-o zona de servicii. Au fost insa opriti de politie, inainte de a-si duce misiunea la bun sfirsit. Agentii de la metrou au alertat imediat autoritatile centrale, care i-au preluat pe cei doi suspecti. Jurnalistii au fost arestati pentru incalcarea proprietatii si au fost atent perchezitionati. Ei urmeaza sa fie pusi sub acuzare.

Un purtator de cuvint al cotidianului „Daily Mirror“ a declarat ca cei doi nu se afla la prima isprava de acest gen. Anul trecut, ei au reusit sa introduca o bomba falsa intr-un tren care transporta materiale nucleare. Fapta lor a evidentiat, atunci, grave probleme de securitate.

Acum, conducerea ziarului sustine ca cei doi jurnalisti nu au vrut decit sa testeze din nou vigilenta politiei. „Am apreciat ca este un exercitiu legitim si justificat sa incercam sa repetam experimentul, in interesul sigurantei publice. Sintem incintati sa constatam ca viteza de reactie s-a imbunatatit intre timp“, a spus purtatorul de cuvint al publicatiei „Daily Mirror“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.