Sute de morti, incendii de proportii uriase, inundatii cumplite, pene de curent: canicula a dat peste cap viata europenilor. Temperaturile de peste 40 de grade Celsius au provocat moartea a aproximativ 500 de persoane in Ungaria. Iar meteorologii nu au vesti bune: caldura va continua.
Atat in Ungaria, cat si in alte tari europene. in Italia, partea de sud a tarii cunoaste incepand din 13 iulie cele mai puternice valuri de caldura din ultimii 30 de ani. Ieri, termometrele au aratat 44 de grade la Tarente si Catana, 42 de grade la Reggio de Calabre. Codul rosu a fost decretat in mai multe orase, printre care Roma, Bari, Neapole. Temperaturile ridicate au favorizat propagarea incendiilor in peninsula, unde pompierii au continuat sa lupte impotriva a numeroase focare de foc in centrul si sudul tarii. Patru persoane si-au pierdut viata in aceasta confruntare. In Macedonia, un gigant incendiu de padure s-a declansat in perimetrul localitatii Bitola, a doua ca marime. O persoana a murit asfixiata si mai multe mii au fost evacuate din imprejurimile orasului cu peste 130.000 de locuitori si situat la 200 kilometri sud de Skopje. Grecia se confrunta, la randul ei, cu importante incendii, aceeasi situatie inregistrandu-se si in Croatia. De cealalta parte, in Marea Britanie, confruntata cu cele mai groaznice inundatii din ultimii 60 de ani, raul inca nu a trecut. Autoritatile nu exclud o revarsare a Tamisei spre Reading si Windsor, in vestul Londrei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.