Ministerul german de externe a declarat ca nu poate confirma din surse independente anuntul talibanilor.

Purtatorul de cuvant al talibanilor, Qari Yousuf, declarase agentiei Reuters- inainte sa fie anuntata uciderea celui de-al doilea german - ca autoritatile afgane si germane au ignorat cererea gruparii ca Germania sa-si retraga trupele din Afganistan.

Reprezentanul talibanilor a spus ca, in urma declaratiei guvernului german ca nu-si va retrage trupele din Afganistan si a faptului ca guvernul afgan nu a avut nici o reactie, unul dintre germanii retinuti a fost ucis la orele diminetii si ca ar fi urmat ca si al doilea sa fie executat.

Talibanii afirma si ca tin in continuare in detentie 18 sud-coreeni, majoritatea femei, rapiti ieri la sud de Kabul, capitala Afganistanului.

Seful politiei din districtul Ghazni, de unde au fost rapiti sud-coreenii, a declarat ca talibanii au amenintat ca si acestia vor fi ucisi.

“De cand a avut loc acest incident am lansat o operatiune in zona- Rapitorii au amenintat insa ca daca vom continua operatiunile, toti strainii pe care ii tin in detentie vor fi ucisi”, a declarat oficialul afgan.