Rusia incearca sa devina o superputere care ar putea influenta viitorul Europei si ar putea deveni o amenintare in cinci pana la 10 ani, a afirmat ministrul ceh de externe Karel Schwarzenberg, intr-un interviu publicat astazi in Financial Times, relateaza AFP.

"Rusia ar vrea sa atinga acelasi statut pe care il avea Uniunea Sovietica", a declarat oficialul pentru cotidianul britanic de afaceri.

"Impreuna, Washingtonul si Moscova vor decide chestiunile europene. Imi pare rau, dar cred ca asta ne priveste pe toti", a spus el.

Desi nu reprezinta o amenintare iminenta, "este posibil ca Rusia sa devina din nou o amenintare (...) In ultimele luni s-au produs evenimente surprinzatoare", a adaugat ministrul ceh, citat de agentia NewsIn.

El a calificat decizia rusa de suspendare a Tratatului privind Fortele Conventionale in Europa (CFE) drept "foarte trista si dezamagitoare".

Moscova se opune vehement proiectului american de instalare a unor elemente ale scutului antiracheta in Cehia si Polonia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.