Frica a pus stapinire pe vestul Europei dupa atacurile din Londra si Glasgow: zeci de alarme cu bomba au fost inregistrate in ultimele doua saptamini.

Terorismul poate sa puna stapinire pe vietile noastre, fara varsare de singe. Atentatele esuate din Glasgow si Londra, de la sfirsitul lunii trecute, nu au facut victime printre civili. Totusi, ele au avut un impact major asupra populatiei si a autoritatilor din lumea occidentala.

Dupa atacuri, adevarata psihoza a loviturilor teroriste s-a raspindit in lumea civilizata. Masurile de securitate au fost sporite drastic in marile metropole occidentale. Fortele de ordine au inceput sa efectueze perchezitii in case, iar controalele la imbarcarea pe avioane s-au inasprit. Cu toate acestea, oamenii de rind nu par deranjati de inconveniente. Semn ca, intr-o era a panicii si a terorii, cetatenii sint dispusi sa plateasca un pret greu pentru siguranta lor.

O serie de incidente petrecute dupa episodul Londra-Glasgow au mentinut starea de panica si tensiune din Occident. Zeci de alarme false cu bomba au fost inregistrate in ultimele doua saptamini pe principalele aeroporturi din lume. De asemenea, mai multe institutii, spitale si supermarketuri au fost evacuate, de teama unor dispozitive explozive. In plus, serviciile secrete din mai multe state au avertizat ca al-Qaeda pregateste noi atentate pentru viitorul apropiat.

Pe 1 iulie, autoritatile spaniole au inchis temporar aeroportul din Ibiza, din cauza unui pachet suspect. Coletul a fost detonat controlat si s-a dovedit, ulterior, a fi inofensiv.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.