In pofida unui intens du-te-vino pe ruta Chisinau-Moscova, oficialii moldoveni nu au reusit sa convinga autoritatile ruse sa le adopte propunerile privind reglementarea diferendului transnistrean.
Presedintele rus Vladimir Putin a respins la intrevederea din 22 iunie de la resedinta sa din afara Moscovei, Novo-Ogariovo, proiectul unui acord cu privire la reglementarea diferendului transnistrean prezentat de omologul sau moldovean, Vladimir Voronin, relateaza cotidianul Kommersant Plus in editia de ieri. Potrivit publicatiei ruse, Voronin a incercat sa seduca Moscova cu ideea ca Rusia ar putea castiga mai mult din cooperarea cu Republica Moldova decat acordand sprijin regimului separatist transnistrean.

Din septembrie anul trecut, cand Chisinaul a inceput negocierile secrete cu Moscova, in afara formatului oficial de negocieri "5+2" (Republica Moldova, Transnistria, Rusia, OSCE, Ucraina, UE si SUA), consilierul presedintelui Voronin pe probleme interne, Mark Tkaciuk, si ministrul moldovean al Reintegrarii, Vasile Sova, au facut nu mai putin de sapte drumuri in Capitala rusa, secretarul adjunct al Consiliului Securitatii Rusiei, Iuri Zubakov, un apropiat al liderului rus Vladimir Putin, sosind de cam tot atatea ori in capitala moldoveana. Demersurile nu au avut insa succes, proiectul de rezolvare a diferendului transnistrean elaborat de echipa presedintelui Voronin fiind respins de omologul sau rus.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.