Cea mai mare uzina nucleara din lume, Kashiwazaki-Kariwa, situata in Japonia, a fost afectata de catre cutremurul ce s-a petrecut astazi in regiune, a anuntat un purtator de cuvant al companiei de electricitate Tokyo Electric Power, citat de catre Reuters.

Astfel, din cauza miscarilor puternice, un reactor al uzinei a fost fisurat si ca urmare, apa cu o concentratie radioactiva ridicata, s-a scurs.

Cele patru reactoare nucleare ale centralei s-au oprit automat in timpul seismului, potrivit Tepco.

"Putem confirma ca s-a scurs apa continand materie radioactiva", a declarat Shougo Fukuda, purtator de cuvant al companiei Tokyo Electric Power (Tepco), care administreaza centrala. "Insa scurgerea este mult sub nivelul care ar putea afecta mediul", a spus Fukuda, citat de AFP.

Niciun angajat al centralei nu a fost expus la radiatii, a adaugat purtatorul de cuvant.

Dupa cutremurul de pamant de luni dimineata, un incendiu s-a declansasat la centrala Kashiwazaki-Kariwa, situata in apropierea epicentrului seismului. Incendiul, izbucnit la un transformator, a fost pus imediat sub control.

Orasul Kashiwazaki, din prefectura Niigata, la 250 de kilometri nord-vest de Tokyo, a fost zona cel mai puternic afectata luni dimineata de cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter, care s-a soldat cu sapte morti si sute de raniti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.