Partidul lui Brown a recuperat popularitatea pierduta din cauza erorilor lui Blair si a luat-o mult in fata conservatorilor.
Preluarea postului de prim-ministru din miinile lui Tony Blair i-a adus atit lui Gordon Brown, cit si partidului sau o crestere semnificativa in sondaje, informeaza AFP. Sondajul realizat de „The Sunday Telegraph“ arata ca 40% dintre cei intervievati ar sustine, in eventualitatea unor alegeri, Partidul Laburist, 33% din subiecti ar alege Partidul Conservator si doar 19% Partidul Liberal Democrat. Este a doua oara cind Partidul Laburist atinge 40 de procente de la venirea lui David Cameron in fruntea conservatorilor, in decembrie 2005, si prima data cind diferenta dintre cotele celor doua partide este atit de mare.

Un alt sondaj, realizat de data aceasta de News of the World, il indica pe Brown ca fiind cel mai potrivit sa conduca Anglia, cu 53 de procente, iar pe liderul conservator David Cameron cu numai 27 de procente. Cota de popularitate a sa si a partidului l-ar putea face pe Brown sa exploateze acest avantaj si sa convoace alegeri anticipate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.