Intr-un gest fara precedent, postul BBC a cerut scuze reginei Marii Britanii, pentru ca a prezentat un material promotional care a starnit titluri eronate in presa de la Londra.

Imaginile din materialul promotional constituiau o avanpermiera la un documetar de televiziune care urmeaza sa fie difuzat la sfarsitul acestui an si care se numeste "Un an cu regina".Imaginile, prezentate ziaristilor din presa britanica cu prilejul unei vizionari, o aratau pe suverana Marii Britanii la o sedinta foto in care fotograful, Annie Leibovitz, i-a sugerat sa-si dea jos de pe cap coroana.

Regina a refuzat sa faca acest gest

Secventa imediat urmatoare o prezenta pe suverana britanica mergand prin Palatul Regal.Din felul cum au fost inlantuite imaginile, ziaristii prezenti au inteles ca, in semn de nemultumire, regina ar fi parasit sedinta foto.In realitate, ordinea imaginilor fusese inversata din montaj.

Postul BBC si-a cerut scuze, admitind ca materialul promotional a prezentat in mod eronat ordinea evenimentelor.Potrivit BBC, materialul promotional fusese furnizat de o companie de productie independenta si nu urma sa fie vazut nici de presa, nici de public.Imaginile au fost prezentate jurnalistilor din greseala, iar BBC nu a avut stiinta de faptul ca ordinea imaginilor fusese inversata.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.