Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a lasat sa se inteleaga vineri, in cursul unei vizite la fortele de descurajare nucleara franceze, ca nu va ezita sa utilizeze arma nucleara in caz de atingere la adresa intereselor vitale ale Frantei, informeaza agentia Reuters, preluata de Rompres.
''Nu voi ezita sa iau deciziile care se impun daca interesele vitale ale tarii noastre si daca securitatea ei sunt amenintate'', a declarat seful statului francez in fata a sute de ofiteri si subofiteri ai fortelor strategice franceze incursul unei vizite in L'Ile Longue, baza cu submarine lansatoare de rachete cu incarcatura nucleara.

Dupa doua luni de la preluarea functiei, presedintele Frantei, care este si seful armatei si cel care detine valiza nucleara'', a facut prima sa inspectie mergand in L'Ile Longue, in rada portului Brest, unde se afla submarinele nucleare SNLE (lansatoare de rachete cu incarcatura nucleara), mentioneaza la randul sau AFP.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.