Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a declarat astazi la Belgrad ca trebuie evitata orice intarziere in definirea statutului Kosovo si a chemat la "calm si retinere", relateaza AFP.

"Status quo nu poate fi aparat si ar trebui sa evitam orice intarziere in cautarea unei solutii pentru statutul Kosovo", a declarat el, dupa o discutie cu ministrul sarb de externe, Vuk Jeremici. "Chem toate partile la calm si retinere, pentru a putea avea un proces controlat" de definire a statutului, a subliniat de Hoop Scheffer.

El a cerut implicit Rusiei sa dea dovada de "flexibilitate". "Sper ca cei (rusii) care pana acum au impiedicat adoptarea unei rezolutii ONU pentru Kosovo vor da dovada de flexibilitate", a spus el, informeaza NewsIn.
Sustinuta de Rusia, Serbia se opune categoric oricarei forme de independenta pentru Kosovo.

Secretarul general al NATO va discuta si cu presedintele si premierul sarb, Boris Tadici, respectiv Vojislav Kostunita, precum si cu ministrul apararii, Dragan Sutanovaci si seful Statului Major, Dragan Ponos.

De Hoop Scheffer va examina cu Sutanovac si Ponos continuarea cooperarii NATO cu Serbia, care a aderat la parteneriatul pentru Pace al NATO in decembrie 2006.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.