Presedintele Voronin nu a uitat sa marcheze duminica implinirea a 87 de ani de la revolutia bolsevica si s-a folosit de ocazie pentru a-si exprima atasamentul fata de teoriile marxist-leniniste.
In spiritul traditiilor sovietice, duminica, de 7 noiembrie, la Chisinau s-a desfasurat un miting dedicat revolutiei bolsevice din Rusia din 1917. La manifestatie au participat cateva mii de simpatizanti ai Partidului Comunistilor, inclusiv presedintele Vladimir Voronin, care cumuleaza si functia de secretar prim al partidului.

PUMNUL E BAZA. In discursul rostit cu aceasta ocazie, Voronin a spus: "Daca voi incerca sa fac ceva cu un deget nu voi reusi. Voi reusi numai daca imi strang pumnul. In unire este puterea partidului nostru. Multi ne-au prognozat falimentul si izolarea internationala. Nu s-a intamplat, pentru ca la guvernare a venit un partid inarmat cu teoriile marxist-leniniste si cunostinte despre greselile comunistilor reformatori si ale comunistilor democrati, care au fost la putere pana la noi".

CRITICI. Declaratia presedintelui moldovean vine la o luna dupa ce mai multi diplomati occidentali i-au sugerat verbal, potrivit unor surse din cadrul Presedintiei de la Chisinau, sa abandoneze discursul "conducatorului de tip sovietic" si sa transforme partidul pe care il conduce intr-o formatiune de orientare social-democrata. Participantii la manifestatie au purtat steaguri rosii, precum si pancarte pe care scria "Slava lui Lenin, marele geniu al omenirii!" si "Economia pentru popor !".

LA PLIMBARE. Dupa miting, care a durat o ora, Voronin si premierul Vasile Tarlev s-au plimbat pe Bulevardul Stefan cel Mare din Chisinau. Plimbarea le-a fost insa periclitata de un grup de tineri, membri ai asa-zisului Partid National Bolsevic, formatiune ilegala in Moldova, care purtau portrete ale lui Lenin si Marx si lozinci anti-Voronin.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.