In timp ce 45% dintre americani sunt gata sa sustina Camera Reprezentantilor in cazul declansarii unei proceduri de destituire a presedintelui Bush, 46% se opun. Daca procesul de ��impeachement� (destituire) l-ar viza pe Dick Cheney, 54% dintre subiecti ar sustine aceasta actiune, iar 40% s-ar opune, potrivit acestui sondaj de opinie.

Unii editorialisti ostili presedintelui Bush explicau recent ca nu doresc destituirea presedintelui pentru ca aceasta ar conduce la inlocuirea lui George W. Bush cu Dick Cheney.Constitutia americana prevede destituirea unui presedinte sau a unui vicepresedinte in caz de �tradare, coruptie sau alte crime si infractiuni�. Procedura este votata de Camera Reprezentantilor prin simpla majoritate si trebuie sa fie confirmata de doua treimi din Senat.

Doi presedinti americani au fost supusi unei proceduri de destituire lansata in Camera Reprezentantilor si au fost achitati de Senat: Bill Clinton, la sfarsitul anilor 1990, si Andrew Johnson, in 1868. Presedintele Richard Nixon, implicat in cazul Watergate, a demisionat in 1974, inainte de a vota Camera Reprezentantilor procedura de destituire.La sfarsitul lunii aprilie, democratul Dennis Kucinich a prezentat o rezolutie prin care cerea inceperea procedurii de destituire in cazul lui Dick Cheney, pe care-l acuza ca i-a �inselat� pe americani pentru a justifica razboiul din Irak.