Imigratia, politica maritima a Uniunii Europene si relatia cu statele non-UE situate in bazinul Marii Mediterane au fost temele de dezbatere la Zilele de Studiu ale Partidului Popularilor Europeni (PPE-ED), in Malta, intre 4 si 6 iulie.
Dosarul imigratiei a provocat cea mai intensa dezbatere, in conditiile in care, la fel ca Romania, Malta este frontiera externa a UE si se confrunta cu probleme in stoparea si gestionarea afluxului de imigranti ilegali care parasesc Africa.

La dezbatere a luat parte si comisarul european pentru Afaceri Interne si Justitie, Franco Frattini, in care Malta isi pune mari sperante ca va putea media o contributie la gestionarea imigratiei provenite din Africa. “Frattini a insistat asupra nevoii ca statele membre sa isi respecte angajamentele luate in acest sens”, a declarat, pentru Jurnalul National, vicepresedintele PPE-ED, Marian Jean Marinescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.