Dupa ce autoritatile din Germania si Franta au descoperit pasari salbatice moarte, infectate cu virusul H5N1, mai multe state europene au nceput sa reintroduca masuri pentru gestionarea unei noi izbucniri a gripei aviare.

Numarul focarelor de gripa aviara din Germania a ajuns la patru, dupa ce prezenta virusului H5N1 in forma potential periculoasa pentru om a fost confirmata intr-o noua regiune a tarii. Virusul a fost depistat in cazul a 38 de pasari salbatice gasite moarte in regiunea Sangerhausen din estul tarii, au anuntat autoritatile locale germane. Autoritatile federale de la Berlin au decis sa ridice nivelul de alerta.

Si Olanda a dispus restrictionarea comercializarii de carne de pasare in anumite zone ale tarii, insa a refuzat sa precizeze cu exactitate unde anume a fost depistat virusul gripei aviare.

Intre timp, si Franta - cel mai mare producator de carne de pasare din Europa - a confirmat primele cazuri de infectare cu virusul gripei aviare in mai bine de un an, dupa ce s-au descoperit trei lebede moarte, infectate, in estul tarii, la Moselle.

Anul trecut, 13 state UE au confirmat existenta pe teritoriul lor a unor cazuri de gripa aviara, de cele mai multe ori fiind vorba de pasari salbatice.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.