Ce pot avea in comun o tara mediteraneana cu o populatie de aproape 400.000 de persoane inghesuite in granitele a 316 kilometri patrati si un stat din sud-estul Europei, cu o populatie de aproape20 de milioane de persoane? Aparent, nu mare lucru, dar, daca statele in cauza sunt Malta si Romania, exista cel putin un politician care sustine ca “destule”.
Gazda a Zilelor de Studiu ale Partidului Popularilor Europeni si Crestin Democratilor (PPE-ED) din Legislativul UE, premierul maltez Lawrence Gonzi a declarat, pentru Jurnalul National, ca statutul de state membre ale UE inseamna, pentru Romania si Malta, o serie de probleme impartasite.

“Aparent, suntem state complet diferite, cu interese si preocupari diferite, dar in UE aparentele de acest gen sunt inselatoare. Noi intelegem foarte bine problemele Romaniei si ale poporului roman, pentru ca si noi am trecut printr-o tranzitie dificila pentru a raspunde cerintelor si recomandarilor Bruxellesului. inca au loc tranformari, dar, la trei ani de la momentul aderarii, rezultatele sunt vizibile si avem toate motivele sa incurajam Romania. in prezent am indeplinit criteriile de la Maastricht, care ne permit sa aderam la zona euro, iar asta va inseamna o viata si mai buna pentru cetatenii nostri si mai multe investitii”, a spus Gonzi, care conduce Partidul Nationalist aflat la putere in Malta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.