Politia din Marea Britanie a arestat inca doua persoane in legatura cu tentativele de atentate cu masini capcana de la Glasgow si Londra.

Numarul suspectilor arestati a ajuns la sase, iar un al saptelea suspect se afla in stare critica, la spital.

Au aparut si primele detalii in legatura cu suspectii. Se pare ca doi dintre cei retinuti sunt medici, cu studii la Bagdad, respectiv in Iordania.

Corespondentii BBC transmit ca daca nu toti, cel putin o parte dintre cei arestati in acest caz provin din Orientul Apropiat.

Ministrul de interne al Marii Britanii, Jacqui Smith, a declarat in fata Parlamentului ca legislatia anti-terorism va fi revizuita si a apreciat faptul ca tentativele au fost criticate de liderii diferitelor comunitati din Marea Britanie.

Purtatorul de cuvant din Scotia al Asociatiei Musulmanilor Britanici, Osama Saaed, a declarat la BBC ca nu crede ca aceste incidente vor avea urmari pentru comunitatea musulmanilor din Marea Britanie.

“Cred ca toata lumea accepta ca si musulmanii au fost uimiti de ce s-a intamplat. Cerem comunitatii sa sprijine ancheta politiei si sa anunte orice incident suspect”, a spus reprezentantul Asociatiei Musulmanilor britanici.

Masuri stricte de securitate

Nivelul de alerta in Marea Britanie ramane cel mai ridicat si sunt aplicate in continuare masuri stricte de securitate la aeroporturi sau gari.

De asemenea, sunt controlate mai multe masini decat pana acum.

Ministrul de interne, Jacqui Smith, a spus in fata Parlamentului ca ancheta se defasoara intr-un ritm rapid si ca sunt aplicate nou masuri pentru garantarea securitatii populatiei.

“Faptul ca lumea si-a continuat viata in mod normal trimite un mesaj puternic pentru cei care vor sa distruga felul nostru de viata. Nu vom fi intimidati de terorism”, a spus ministrul de interne in fata Parlamentului.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.