Presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, se indreapta catre Statele Unite unde va avea o intrevedere neoficiala cu presedintele George Bush.

Cei doi lideri urmeaza sa aiba doua zile de convorbiri la resedinta familiei Bush, din Kennebunkport, in statul Maine, din nord-estul Statelor Unite.

intalnirea are loc pe fondul unor relatii bilaterale incordate, mai ales din cauza planurilor americane de a amplasa parti ale sistemului de aparare anti-racheta in centrul Europei.

De asemenea, in divergenta este statutul final al provinciei Kosovo, Rusia opunandu-se independentei acesteia de Serbia.

Potrivit corespondentului BBC in Statele Unite, oficialitati din partea ambelor tari avertizeaza ca nu se sunt asteptate progrese majore in reducerea diferentelor.

Americanii doresc refacerea unei anumite increderi reciproce, care a fost serios afectata in ultima vreme.

in cursul saptamanii, secretarul general NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a cerut Rusiei si Occidentului, sa-si modereze retorica, spunand ca nu e niciun motiv sa vorbeasca "prin intermediul megafoanelor".

Rusia este nemultumita de scutul antiracheta propus de Statele Unite, in special de planurile de amplasare a unui radar in Cehia si a zece interceptoare de rachete in Polonia.

NATO si Statele Unite sustin ca instalatiile nu sunt indreptate impotriva Rusiei, ci a unor state imprvizibile, precum Coreea de Nord si Iranul.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.