Cel mai grav incendiu de padure din ultimul deceniu ameninta vineri Atena, in timp ce echipaje de pompieri, militari si voluntari luptau cu sutele de incendii care afecteaza Grecia, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Un incendiu puternic, care a izbucnit intr-o padure din nordul capitalei, a distrus unul dintre ultimele petice de verdeata de linga Atena si a acoperit cerul cu fum negru. Totul era acoperit cu cenusa - masinile, strazile.

"Ma duce cu gindul la ultima zi din Pompei", a declarat Natalia Giannaki, locuitoare a Atenei, aflata in drum spre serviciu, cu o batista la gura.

Sute de pompieri si de voluntari si aproximativ 300 de militari au luptat cu cel mai grav incendiu, de pe muntele Parnitha, la aproximativ 25 de kilometri nord de capitala, asistati de opt avioane, doua elicoptere si peste 50 de masini.

Potrivit estimarilor politiei, aproximativ 2.500 de hectare de padure au fost distruse pina in prezent, inclusiv parti din parcul national Parnitha.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.