Regina Angliei l-a primit ieri la Palatul Buckingham pe Tony Blair. In aceeasi zi, Blair a predat cheia resedintei din Downing Street 10 lui Gordon Brown. El nu a ramas insa somer. Il asteapta functia de trimis special ONU in Orientul Mijlociu.
Blair, care l-a presat pe presedintele american George W. Bush sa intervina mai activ in procesul incheierii pacii intre israelieni si palestinieni, va media intre israelieni si palestinieni pana ce va lua fiinta statul liber si suveran Palestina. Istoria ar putea sa se repete: un alt englez, Lord Balfour, a dat in urma cu aproape noua decenii, celebra "Declaratie Balfour" care a stat la temelia infiintarii Israelului. Tony Blair va avea o resedinta somptuoasa la Ierusalim, dar si-a manifestat dorinta sa aiba un birou si in teritoriile palestiniene, la Ramallah, Hebron sau Bethleem.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.