Miscarea palestiniana Hamas a marcat ieri un an de la capturarea soldatului israelian Gilad Shalit prin difuzarea unui mesaj audio in care prizonierul cere guvernului israelian sa faca mai mult pentru eliberarea sa.

Este primul semn de viata de la caporalul Shalit in ultimele noua luni, insa, in mesaj, militarul afirma ca sanatatea sa se deterioreaza pe zi ce trece si are nevoie de o lunga spitalizare.

Soldatul, in varsta de 20 de ani, se identifica si transmite salutari familiei sale, precum si colegilor din armata. Cu un ton si o frazare ce sugereaza ca ar citi un text, Shalit isi exprima regretul fata de „lipsa de interes a guvernului israelian si a Tsahal (armata israeliana - n.r.), precum si fata de refuzul lor de a raspunde exigentelor Brigazilor Ezzedin al-Qassam”.

Initial, rapirea soldatului a fost revendicata de trei grupari palestiniene, insa el este practic in custodia Brigazilor Ezzedin al-Qassan, aripa armata a Hamas.

Totodata, Shalit reaminteste faptul ca a fost capturat in cadrul unei operatiuni militare in Fasia Gaza si ca ar fi de datoria autoritatilor sa se implice pentru a obtine eliberarea sa.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.