Premierul britanic Tony Blair a avut parte de o ultima sedinta de Guvern emotionanta, la resedinta de la Downing Street 10. Printre lacrimile si apluzele indelungate ale colegilor de Cabinet, Blair si-a luat adio de la fotoliul de premier al Marii Britanii, pe care l-a ocupat in ultimii 10 ani.

Blair urmeaza sa isi inainteze demisia Reginei Elisabeta a II-a miercurea viitoare, punand astfel capat unui deceniu in functia de prim-ministru cu vorbele "acum e momentul sa ma retrag". Ministrii, emotionati, si-au luat la revedere de la Blair ovationandu-l in picioare timp de zece minute, potrivit AP.

Jack Straw, liderul Camerei Comunelor, a marturisit ca "toti au simtit un nod in gat. A fost un moment foarte emotionant si intens, cand colegii au adus un tribut lui Tony Blair, pentru serviciul extraordinar facut mai intai de toate natiunii... a fost un privilegiu fenomenal sa lucrez impreuna cu Tony".

Gordon Brown, care ii va urma lui Blair in functia de premier, a tinut sa recapituleze toate realizarile acestuia din ultimii 10 ani, insistand ca "orice vom realiza in viitor se va datora faptului ca ne sprijinim pe umerii dumneavoastra".


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.