Un purtator de cuvant al talibanilor din Afganistan a declarat la BBC ca gruparea isi schimba tactica si va indrepta tot mai multe atacuri spre capitala Kabul.

Zabiyullah Mujahed a adaugat ca talibanii incep sa isi revina in urma infiltrarii gruparii de catre NATO si a uciderii mai multor lideri.Intru-un interviu acordat editorului BBC John Simpson, Zabiyullah Mujahed a explicat: "E adevarat ca vizam tot mai mult capitala Kabul. E locul in care sunt concentrate trupele straine."

Voluntari pentru atacuri sinucigase

Reprezentantul talibanilor a adaugat ca scopul talibanilor este "independenta si libertatea" Afganistanului si ca acestia preiau tacticile folosite de insurgentii din Irak.Potrivit lui Zabiyullah Mujahed, tot mai multe persoane sunt dispuse sa duca la capat atacuri sinucigase.Duminica a avut loc in Kabul unul dintre cele mai sangeroase atacuri din 2001 pana in prezent. 24 de persoane au murit in urma exploziei unui autobuz al Politiei.Miercuri, ministrul apararii Abdul Rahim Wardak afirma ca sprijinul de care se bucura talibanii ar fi inceput sa scada.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.