Agentia Spatiala Europeana (ESA) cauta voluntari pentru o simulare de calatorie spre Marte, in care un "echipaj" alcatuit din sase persoane va petrece 17 luni izolat intr-o incinta inchisa, relateaza BBC.

Cei sase "astronauti" vor trai si vor lucra intr-o serie de module interconectate, existente intr-un centru de cercetare din Moscova. Odata ce sasurile vor fi inchise, singurul mijloc de comunicare al echipajului cu lumea exterioara va fi o legatura radio cu "Pamantul", transmisiunile fiind intarziate cu cateva minute, ca in realitate.

Per total, ESA are nevoie de 12 voluntari europeni, in varsta de 25-50 de ani, sanatosi, motivati si de maximum 1,85 inaltime.
Fumatorii sau cei care sufera de alte dependente (droguri, alcool) vor fi respinsi.

Cei selectionati vor fi remunerati cu 120 de euro pe zi, adica 60.000 de euro pentru intreaga durata a experimentului. Experimentul va debuta in primavara anului viitor. Pana acum s-au inscris 150 de candidati, din care numai 19 femei. Amanunte la adresa:


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.