Israelul incearca sa izoleze gruparea Hamas economic, diplomatic si militar
Haosul economic si perspectiva unei crize umanitare ii determina pe multi palestinieni sa incerce sa fuga din Fasia Gaza, controlata de gruparea radicala Hamas. La punctual de trecere Erez, sute de palestinieni incearca sa intre in Israel, ca sa ajunga apoi in Cisiordania. Multi dintre acestia sunt in pericol, fiind vizati de militiile Hamas. Altii vor sa scape de haosul economic din zona Gaza.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, declara ca "deteriorarea situatiei in Gaza este un recul pentru situatia umanitara si pentru procesul de pace. Un oficial de rang inalt al Natiunilor Unite din Fasia Gaza a avertizat cu privire la o posibila inrautatire a conditiilor si asa dificile de trai din zona, care ar putea genera mai multe violente. Israelul se gandeste sa deschida punctul de trecere de la Erez pentru cei care nu sunt membri ai Hamas si pentru cei care nu sunt urmariti din motive de securitate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.