Cecilia si Nicolas Sarkozy, un cuplu format din doi oameni temperamentali, puternici si ambitiosi. Nu o data neintelegerile dintre cei doi au facut subiectul fierbinte al zilei in presa franceza si chiar in cea internationala.

CÚcilia Maria Sara Isabel Ciganer Albeniz, proaspat devenita prima doamna a Frantei, isi are originile pe plaiurile mioritice. Tatal CÚciliei s-a nascut la Balti si, conform arhivelor nationale, e roman de etnie roma. Mama doamnei Sarkozy e de origine spaniola. Nicolas Sarkozy insusi se trage din neam unguresc. Cu un astfel de amestec genetic, era imposibil ca sotii sa nu intimpine greutati.

Poate cel mai cunoscut si mediatizat conflict s-a petrecut in 2005, cind CÚcilia a declarat ca s-a saturat sa fie tratata drept "o mobila" si a parasit resedinta Sarkozy pentru a se afisa la bratul unui consultant international in comunicatii. Imaginile cu cei doi au ocupat multa vreme paginile tabloidelor care au exploatat din plin subiectul. Intre timp, gurile rele au vorbit si despre o "neinsemnata" aventura a sotului parasit cu o jurnalista franceza. Cei doi s-au impacat la citeva luni de la despartire, in ianuarie 2006.